مالزی به عنوان کشوری مسلمان نشین همیشه به عنوان یکی از بهترین گزینه های مهاجرت برای ایرانیان مطرح بوده است. این کشور وضعیت اقتصادی مناسبی دارد و می توان در آن به تحصیل و کار مشغول شد به همین خاطر ایرانیان زیادی در سال های اخیر به این کشور مهاجرت کرده اند. برای مهاجرت به مالزی راه ها و روش های مختلفی وجود دارد که می توانید با استفاده از آن ها به این کشور مهاجرت کنید. در مطلبی که پیش روی شماست قرار است به طور کامل بحث مهاجرت به مالزی را بررسی کنیم و ببینیم که شما می توانید از کدام را به این کشور مهاجرت کنید.

چرا اخذ اقامت مالزی منطقی است؟
گرفتن اقامت مالزی به دلایل زیادی برای ایرانی ها منطقی است. اولین دلیل این است که مالزی یک اقتصاد در حال رشد است و می توان گفت یک “آمریکا” در قاره آسیاست. این کشور بسیار مدرن است و در آن دسترسی به امکانات به خوبی امکان پذیر است. پایتخت مالزی یعنی کوالالامپور یکی از پیشرفته ترین شهرهای آسیاست و فضاهای شهری آن شباهت زیادی به نیویورک دارد.
در کنار همه این ها یکی از ویژگی های کشور مالزی این است که مردم این کشور مسلمان هستند و فرهنگ آن ها مشابه فرهنگ اغلب مردم ایران است. در نتیجه وقتی به این کشور می روید علی رغم این که با اقتصاد توسعه یافته و فضایی کاملا اروپایی سر و کار دارید اما فرهنگ مردم اسلامی است و دچار شوک فرهنگی نخواهید شد.
از چه روش هایی می توان به مالزی مهاجرت کرد؟
برای مهاجرت به کشور مالزی روش های مختلفی وجود دارد. این به شما بستگی دارد که بتوانید از کدام یک از این راه ها به کشور مالزی مهاجرت کنید. در ادامه به معرفی این روش ها خواهیم پرداخت.
مهاجرت به مالزی از روش سرمایه گذاری
یکی از روش هایی که انتخاب خوبی برای مهاجرت به کشور مالزی است سرمایه گذاری در این کشور است. سرمایه گذاری در هرکدام از بخش های اقتصادی کشور مالزی مراحل و روش های خودش را دارد.
یکی از بهترین روش های سرمایه گذاری در این کشور سرمایه گذاری در بخش املاک است. با خرید ملک در مالزی می توانید به راحتی اقامت این کشور را دریافت کنید.
با طرح خانه دوم علاوه بر این که می توانید خودتان اقامت مالزی دریافت کنید می توانید برای همسر، فرزندان و پدر و مادر بالای شصت سال خود نیز اقامت دریافت کنید.
در روش سرمایه گذاری باید به این نکته توجه کنید که شما اجازه کار در این کشور را دریافت نمی کنید. اگر بالای 50 سال سن دارید برای اخذ اقامت از این روش باید ثابت کنید بیش از 100 هزار دلار سرمایه دارید و اگر کمتر از 50 سال هستید این رقم به 50 هزار دلار کاهش میابد. برای انجام این کار باید 89 درصد از پول خود را به مدت شش ماه در یکی از بانک های این کشور نگه دارید. نهایتا با این روش خواهید توانست که اقامت ده ساله مالزی را دریافت کنید.

مهاجرت به مالزی از طریق ازدواج
یکی دیگر از راه هایی که می توانید اقامت مالزی را دریافت کنید ازدواج با اتباع این کشور است. مرد یا زن مالزیایی می تواند با کسی که اهل این کشور نیست ازدواج کند و برای او تابعیت این کشور را به ارمغان بیاورد اما این مسئله مهم است که بتوانید اثبات کنید ازدواج شما سوری و صرفا برای اخذ تابعیت نیست.
در این روش کسی که اهل مالزی است باید تمکن مالی همسر خود را به عهده بگیرد و ثابت کند می تواند از پس مخارج او بر بیاید. برای این که ثابت کنید ازدواج سوری نبوده است باید چگونگی اشنایی و مدت نامزدیتان را برای مسئولان مهاجرت این کشور توضیح دهید و مشخص کنید چرا تصمیم به این ازدواج گرفته اید. درخواست اقامت شما سه سال بعد از ازدواج بررسی خواهد شد.
مهاجرت به مالزی از طریق ازدواج می تواند برای کسانی که می خواهند با یکی از اتباع این کشور ازدواج کنند روش خوبی باشد. فقط این نکته مهم است که در طول اقامت در این کشور مرتکب جرم نشوید چرا که می تواند کار را برای شما دشوار کند. همچنین سعی کنید در مدت رابطه با همسر خود به زبان این کشور نیز تسلط پیدا کنید.
اقامت در مالزی با تولد
تابعیت در مالزی بر اساس خون است. اگر پدر یا مادر اهل کشور مالزی باشند فرزند تبعه مالزی خواهد شد. اگر کسی تابعیت مالزی داشته باشد نمی تواند تابعیت کشور دیگری را دریافت کند. اگر ازدواج به صورت رسمی صورت نگرفته باشد و پدر فرزند مالزیایی باشد فرزند تابعیت این کشور را دریافت نخواهد کرد حتی اگر در مالزی به دنیا امده باشد.
اگر پدر و مادر تابعیت مالزی نداشته باشند ولی فرزندشان در این کشور به دنیا امده باشد و تا 18 سالگی در آن زندگی کند می تواند تابعیت مالزی را دریافت کند.
مهاجرت به مالزی از طریق پناهندگی
یکی از سخت ترین راه های مهاجرت به کشور مالزی پناهندگی است. اگر می خواهید این روش را انتخاب کنید باید بدانید که برای اخذ پناهندگی کشور مالزی نیاز است که دوره ای بلند مدت با سختی در این کشور زندگی کنید. این پروسه در کمترین حالت خود 4 ماه و در بیشترین حالت تا چند سال طول خواهد کشید. مهاجرت از طریق سازمان ملل به این کشور شرایط سخت و خاصی دارد.

مهاجرت تحصیلی به مالزی
کشور مالزی یازدهمین کشور جهان از نظر جذب و پذیرش دانشجو است. برای مهاجرت تحصیلی به این کشور می توانید در هر مقطعی که هستید اقدام کنید. زبان تدریس در دانشگاه های این کشور انگلیسی است و در عین حال لازم نیست برای مهاجرت تحصیلی به این کشور مدرک زبان داشته باشید. گذراندن یک دوره یک ساله برای یادگیری زبان مالزیایی در این کشور ضروری است.
دانشگاه های مالزی در سطح علمی بالایی قرار دارند و مدارکشان ارزش زیادی دارد. ویژگی مهم این روش این است که با داشتن مدارک دانشگاهی این کشور این شانس برای شما وجود دارد که در مالزی مشغول به کار شوید. همچنین خوابگاه های این کشور در عین هزینه پایین امکانات بسیار کاملی دارند. از بهترینن دانشگاه های این کشور می توان به موناش، کرتین، ناتینگهام، ساوهمپتون و ریدینگ اشاره کرد.
تحصیل در مالزی برای مقطع لیسانس 4 سال، برای کارشناسی ارشد 2 تا 4 سال و برای دکتری نیز حداقل 4 سال در نظر گرفته شده است. برخی از دانشگاه های مالزی نیز هستند که از شما مدرک آیلتس با نمره بالای 6 درخواست می کنند.
داشتن ویزای دانشجویی به شما این امکان را می دهد که یکی از اعضای خانواده تان را نیز همراه با خود به کشور مالزی ببرید. یکی دیگر از ویژگی ها این است که می توانید همزمان با تحصیل به کار از 10 تا 30 ساعت در هفته بپردازید.
مهاجرت کاری به مالزی
برای این که از طریق کاری به مالزی مهاجرت کنید باید حتما از داخل این کشور یک پیشنهاد کاری داشته باشید. کسی که این پیشنهاد را می دهد در واقع اسپانسر شماست و در دعوت نامه ای که ارسال می کند مشخص خواهد کرد که سمت و درامد شما دقیقا چه چیزی و چه مقدار است.
زبان رسمی در کشور مالزی مالایی است ولی قوانین کار حاکی از این است که برای انجام مبادلات تجاری بلد بودن زبان انگلیسی و استفاده از آن ضروری است. می توانید برای شرکت های مختلف در این کشور درخواست کار ارسال کنید به این صورت که رزومه را بفرستید و منتظر بمانید تا جوابیه را دریافت کنید.
ویزای کاری مالزی یک یا دو ساله است ولی بعد از پایان این مدت می توانید ویزای خود را تمدید نمایید. بعد از این که 4 تا 5 سال در این کشور کار کردید می توانید درخواست اقامت دائم مالزی را دهید و با بررسی شرایط شما در این مدت به درخواست شما پاسخ داده خواهد شد. میزان سن، تجربه و حوزه ای که در ان فعالیت می کنید روی این که درخواست شما پذیرفته شود یا خیر تاثیر زیادی دارد.
مهاجرت از طریق همراه به مالزی
اگر یکی از اعضای خانواده شما در مالزی زندگی می کند این فرصت برای شما وجود دارد که به عنوان همراه او به مالزی مهاجرت کنید. در این روش باید اثبات کنید که می توانید از پس هزینه های خود بر بیایید. کسی که از روش سرمایه گذاری به کشور مالزی مهاجرت می کند می تواند همسر و فرزندان خود را نیز به این کشور بیاورد.

مهاجرت توریستی به مالزی
برای این که به کشور مالزی مهاجرت توریستی کنید باید ویزای معتبر، گذرنامه معتبر شش ماهه با دو برگ سفید، بلیط رفت و برگشت و بیمه مسافرتی را ارائه دهید. در این روش باید مدارک مالی و کاری لازم را به کشور مالزی ارائه دهید و اثبات کنید که در زمان تعیین شده از این کشور خارج خواهید شد.
مهاجرت از طریق شیوه های خاص به مالزی
روش های دیگری به جز روش های یاد شده برای مهاجرت به مالزی وجود دارد که از جمله آن ها می توان به کار آفرینی در این کشور اشاره کرد. برای این کار باید اول در کشور مالزی یک شرکت ثبت کنید و طرح بیزینسی خود را ارائه دهید. طرح شما باید دقیق باشد و نشان دهد که وجود شرکت شما به اقتصاد این کشور سودرسانی خواهد کرد.
برای ثبت شرکت در این کشور باید حداقل 50 هزار رینگیت مالزی سرمایه داشته باشید. برای برخی مشاغل مانند تاسیس رستوران، شرکت های واردات و صادرات و مشاغل مشابه باید سرمایه ای 1 میلیون رینگیتی همراه با خود به این کشور ببرید. همچنین می توانید با یک شرکت مالزیایی به صورت مشترک کارآفرینی کنید که در این صورت باید 50 درصد سرمایه کار را فراهم کنید که باید حداقل 350 هزار رینگیت باشد.
در این مقاله همه آنچه لازم بود برای مهاجرت به مالزی بدانید را برای شما بازگو کردیم. لازم به ذکر است بگوییم که از میان روش های مهاجرت یاد شده بهترین روش مهاجرت برای کسانی که وضع مالی مناسبی دارند مهاجرت از طریق سرمایه گذاری است. این روش هم قطعی است و هم انجام آن خیلی دشوار نیست. وضعیت اقتصادی عالی مالزی باعث شده است که کسانی که به این کشور مهاجرت می کنند رضایت بالایی داشته باشند. اگر شما هم قبلا به این کشور مهاجرت کرده اید تجربیات خود را با ما به اشتراک بگذارید.